06-22197582          WhatsApp      info@suzannebrons.nl

Horseware Ice Vibe Boots

Door Suzanne Brons

Horseware Ice Vibes

Horseware Ice vibe boots

De Horseware Ice Vibe Boots zijn gebruiksvriendelijke cooling boots, inzetbaar voor vele doeleinden:

- Verminderen het risico op blessures (peesblessures, gallen) bij training/sportprestatie.
- Ter verzorging van (gevoelige) spieren na de training.
- Effectieve cooling bij blessures, de boots zijn flexibel, anatomisch gevormd en blijven goed zitten.
- Revalidatie.

De anatomisch gevormde coldpacks kunnen in de boots worden geschoven zodat er wordt gekoeld op de juiste temperatuur en deze perfect ter plaatse blijven.

Uniek aan de Ice Vibe Boots is dat deze ook een trilling kunnen afgeven, die de doorbloeding in het been verhoogd, zodat pezen en banden versterken en letsels sneller kunnen genezen.

Gebruik voor de training

Voor een effectievere warming-up om het risico op blessures bij training/sport te verminderen, kun je de Ice Vibe Boots gebruiken zonder cold pack. Je maakt dan alleen gebruik van de trilfunctie in de boots. Het trillen heeft een gunstige invloed op de bloedsomloop in de benen wat de zuurstoftoevoer verbeterd.
Aangeraden wordt om voor de training de boots te laten vibreren op stand 1 of 2 voor een optimaal resultaat.

Gebruik na de training

Voor een snel herstel na een intensieve training of wedstrijd kun je de Ice Vibe Boots als cooling down gebruiken. De cold pack in combinatie met de trilfunctie zorgt ervoor dat afvalstoffen snel worden afgevoerd. Daarbij versnellen Ice Vibe Boots het herstel van eventueel beschadigd weefsel. Aangeraden wordt om na de training de boots te laten vibreren op stand 2 of 3 voor optimaal resultaat.

Gebruik bij blessures of andere indicaties

De unieke combinatie van trillen en koelen is goed voor het bindweefsel in de huid. Daardoor zijn Ice Vibe Boots zeer goed inzetbaar bij paarden met peesblessures en het behoud van sterke botten. Aangeraden wordt om de boots te laten vibreren op stand 2 of 3 voor het beste effect.
De doorbloeding van paardenbenen zijn niet erg goed, zeker als het paard stil staat is de doorbloeding minimaal. Om gezondheidsproblemen te voorkomen bij paarden die veel stil staan kunnen Ice Vibe Boots helpen deze problemen te voorkomen, naast ruim voldoende weidegang.

Indien er sprake is van blessures overleg dan altijd met een dierenarts voordat u de Ice Vibe Boots inzet!

Hoe werken Ice Vibe Boots ?

Ice Vibe Boots bevorderen de doorbloeding, waardoor er zuurstof naar de benen wordt gebracht om het genezingsproces te ondersteunen en versnellen. De cold packs zorgen voor de koeling van het been waardoor de zwelling, ontstekingsreactie en pijn wordt verminderd. De cold packs dienen voor gebruik minimaal 2 uur in de vriezer te liggen. Vervolgens brengt u de cold pack aan op het onderbeen en bevestig deze met behulp van de klittenbandsluiting. De batterij van de trilstrips dienen voor gebruik nogmaals opgeladen te worden. Dit neemt de eerste keer maximaal 4 uur in beslag. Helemaal opgeladen kunnen deze maximaal 2 uur gebruikt worden.

De Ice Vibe set bevat:
- 2 Ice Vibe Boots.
- 2 cold packs.
- 2 trillende elementen. - 1 oplader (welke kan worden aangesloten op een laptop met usb aansluiting).
- 3 adapters, altijd een passende stekker.

Standen van de trilstrips

De trilstrips bevatten 3 verschillende standen.

Stand 1: Behandeling in herstelperiode. Kan gebruikt worden zowel met als zonder de cold packs. Bij acute blessures is het aan te raden deze te gebruiken in combinatie met de cool packs. Deze stand schakelt zichzelf automatisch uit na 10 minuten.

Stand 2: Bevordert de bloedcirculatie. Kan gebruikt worden zowel met als zonder de cold packs. Deze stand is geschikt voor de warming up zonder cold packs of bij gedwongen boxrust door een blessure in combinatie met cold packs. Deze stand schakelt zichzelf automatisch uit na 20 minuten.

Stand 3: Cooling down na de training. Behoud van goede doorbloeding en herstelbevorderende werking. Deze stand schakelt zichzelf automatisch uit na 20 minuten.

Let op:
Tijdens de eerste 6 weken mag u de Ice Vibe Boots niet vaker dan 2 keer per dag gebruiken.
Bij botbreuken niet gebruiken.
Bij infectie in combinatie met de cold packs.
Bij de eerste keer gebruik moet u de paarden voorzichtig laten wennen aan de Ice Vibe Boots, om een schrikreactie te voorkomen.
Niet gebruiken bij paarden met schroeven of platen in hun benen.
Gebruik Ice Vibe Boots alleen onder toezicht.

ice vibes paarden