06-22197582          WhatsApp      info@suzannebrons.nl

Consult chiropractie voor dieren

Door Suzanne Brons

Behandeling Chiropractie

Hoe verloopt een consult chiropractie bij paard en hond ?

Een consult zal bij u aan huis of op een van mijn vaste locaties worden uitgevoerd. Bij de start van een consult wordt uw paard altijd stilstaand en in beweging bekeken. Vervolgens wordt door middel van specifieke onderzoeken gezocht naar gewrichten met een beperkte beweeglijkheid. Tijdens het consult zullen de gevonden VSC’s direct worden behandeld. Na de behandeling wordt er nogmaals naar de beweging van het paard gekeken. Afhankelijk van wat de problemen waren, wordt geadviseerd eerst een paar dagen rust te houden of te longeren, maar in vele gevallen kunt u ook direct weer rijden.

Naast chiropractor ben ik ook dierenarts. Soms is er tijdens het onderzoek of de behandeling een vermoeden van een ander probleem en zijn hiervoor aanvullende onderzoeken zoals röntgen of echografie nodig. Ik voer deze diagnostiek niet zelf uit maar kan u wel adviseren in de keuze van een specialist op dit gebied.

Hoe vaak moet een dier behandeld worden ?

Dit hangt erg af van de gevonden blokkades en hoe lang deze al aanwezig waren. Meestal is één behandeling voldoende om de blokkades op te heffen, maar het kan voorkomen dat het dier te vast zit om alle problemen in één keer op te lossen. Of dat het probleem al zolang aanwezig is dat het aannemelijk is dat de spieren en gewrichten in hun oude patroon zullen hervallen. Aan te raden is om uw dier elk half jaar tot een jaar te laten controleren. Juist ook als uw paard geen klachten heeft is het belangrijk kleine verschillen op te merken zodat uw dier voor erger wordt behoed.

erkend paardenarts