06-22197582          WhatsApp      info@suzannebrons.nl

Medical taping bij dieren

Door Suzanne Brons

 

Medical taping bij paarden

Medical taping is een ondersteunende techniek die nu dankzij een speciaal ontwikkelde tape ook bij dieren kan worden toegepast.

Door de tape wordt het lichaam gemobiliseerd en het zelfgenezend vermogen van diverse weefsels gestimuleerd. De tape “lift” de huid, zodat de doorbloeding toeneemt en de functie van diverse systemen wordt verbeterd. Hierdoor wordt een sneller herstel van blessures en klachten mogelijk gemaakt.

Ik werk met Vetkin Tape®. Deze tape is speciaal ontwikkeld voor gebruik bij dieren (met een korte vacht). Medical taping wordt toegepast ter ondersteuning van een chiropractische behandeling. De tape blijft gemiddeld 7 dagen zitten, afhankelijk van het gebied waar de tape is geplaatst. Dit kan per paard variëren vanwege bepaalde factoren, namelijk de vacht, het gebruik van het paard, plaatsing van de tape en de structuur waarop de tape wordt aangebracht.

Tape dat op de rug wordt geplaatst, tenzij dit onder het zadel zit, kan over het algemeen langer dan 7 dagen blijven zitten. Het verwijderen van de tape dient op een rustig en rollende manier te worden toegepast met de haarrichting mee.

Medical Taping is een aanvulling op de dierfysiotherapie, net als Dry needling en wordt dan ook toegepast in combinatie met een fysiotherapeutische behandeling van uw dier. Vetkin tape is in principe hypoallergeen, waardoor allergische reacties op de tape minder zouden moeten zijn bij gevoelige paarden.

Medical taping kan onder andere worden ingezet bij:

• Het verminderen van zwellingen en bloeduitstortingen door het activeren van de bloed- en/of lymfecirculatie.
• De behandeling van littekens.
• Ter vermindering van pijn.

medical taping paard