06-22197582          WhatsApp      info@suzannebrons.nl

Samenwerking

Door Suzanne Brons

Samenwerking Paardenrevalidatie- en trainingscentrum 't Slot Heesbeen

Waarom een samenwerking ?

Het is fijn om met een vast team van experts, ieder op zijn/haar gebied, te kunnen overleggen over de optimale zorg voor uw dier. Suzanne Brons werkt continu aan een netwerk waarin dit mogelijk is. Deze pagina zal daarom regelmatig worden aangevuld.

Heeft u een suggestie of zou u zelf graag samen willen werken met Suzanne Brons? Neem dan contact op.

 

Slot Heesbeen Paardenrevalidatie en Training


Over 't Slot


Slot Heesbeen is het adres voor preventieve en curatieve training voor uw paard. Preventief trainen zal uw paard sterker maken, waardoor het risico op blessures afneemt en uw paard het werk beter en met veel plezier aan kan. Maar heeft u helaas toch te maken met een blessure, dan is slot Heesbeen de plek waar uw paard onder deskundige begeleiding kan revalideren.

Slot Heesbeen wordt gerund door Mascha Zandvoort en Richard van Papeveld. Mascha is al jaren een succesvolle dressuuramazone en heeft zich gespecialiseerd in lasertherapie en aquatraining.
Richard is een zeer ervaren hoefsmid met als specialisme revalidatie- en therapeutisch beslag.

Slot Heesbeen is uitgerust met alle faciliteiten en middelen om de training en/of revalidatie van uw paard tot een succes te maken. Neemt u een bezoek aan de site van 't Slot Heesbeen om alles te weten te komen over het deskundige team en de prachtige faciliteiten.

 

Samenwerking met 't Slot Heesbeen

Fanatiek trainen, het juiste management en de juiste professionals voor u en uw paard maken jullie als combinatie succesvol. Wat kan chiropractie hierin betekenen?

Een paard is kampioen compenseren en is hier in zijn dagelijkse routine en in zijn training heel druk mee. Maar deze compensaties kunnen een vooruitgang in de training in de weg zitten, waardoor uw doel niet of langzamer wordt bereikt. Te veel of langdurige compensaties kunnen leiden tot blessures. Suzanne Brons Chiropractie voor dieren analyseert het bewegingspatroon van uw paard en behandelt (de oorzaak van de) compensaties. Hierdoor verkleint het risico op blessures aanzienlijk en zal het rijden voor u EN uw paard veel plezierig en gemakkelijker gaan. Het is daarom aan te raden chiropractie bij uw paard in te zetten wanneer er nog geen problemen zijn.

Aquatraining voor het paard

Aquatraining is hierin een sterke aanvulling. Aquatrainen bij paarden is effectief bij o.a. rugproblemen, bekkenproblemen, peesblessures maar zorgt ook voor een sneller herstel na een operatie en wondbehandeling.

Maar helaas kunnen we blessures niet geheel voorkomen. Heeft uw paard een blessure, dan kan chiropractie de hersteltijd verkorten. Bij een blessure worden andere delen van het lichaam overbelast omdat uw paard zijn gewicht gaat verplaatsen. Dit patroon kan zorgen voor meerdere blessures en/of een langere hersteltijd. ’t Slot Heesbeen beschikt over alle faciliteiten om uw paard te helpen zo succesvol mogelijk te revalideren.


Wanneer de blessure genezen is en u de training mag gaan opbouwen, is het zeer belangrijk dat een paard dit doet met een recht en los lichaam. Ook hierin kunnen Suzanne Brons en ’t Slot Heesbeen u helpen. Door uw paard in de aquatrainer te trainen worden coördinatie, spierkracht, lenigheid en het uithoudingsvermogen verbeterd. Doordat een gedeelte van de beweging onder water gebeurt krijgen de paarden onbelast krachttraining zonder hun skelet, pezen en banden extra te belasten.

Het stappen in het koude water zorgt ervoor dat er een optimale doorbloeding van de benen van het paard ontstaat, zodat er sneller een afvoer van afvalstoffen en vocht ontstaat wat het genezingsproces bevordert. Daarnaast heeft het bewegen tegen de opwaartse druk van het water tot gevolg dat de paarden automatisch met meer gebruik van de achterhand en rug bewegen, omdat ze over het water heen willen stappen. De buikspieren worden hierdoor ook aangespannen. In de aquatrainer kan een paard worden rechtgericht waardoor de balans verbetert maar ook de symmetrie in de spieren. Voor gezonde paarden is de aquatrainer een mooie aanvulling op de dagelijkse training van het paard omdat de aquatrainer zowel kan worden ingezet als krachttraining en hersteltraining (bijvoorbeeld na een zware wedstrijd of training).

 

Hoe zal de samenwerking verlopen?

Ik zal op vaste momenten in de week werkzaam zijn bij ’t Slot heesbeen. Wenst u van de begeleiding van het deskundige team en de faciliteiten van slot Heesbeen gebruik te maken, dan neemt u contact met ’t Slot Heesbeen op. Wenst u een chiropractische behandeling op de locatie ’t Slot Heesbeen af te spreken, neem dan contact op met Suzanne Brons. Indien u de diensten en faciliteiten van ’t Slot Heesbeen wenst te combineren met chiropractie kan u met een van ons beiden contact opnemen. We begeleiden u graag samen zo goed mogelijk naar uw doel.

aquatraining paard