06-22197582          WhatsApp      info@suzannebrons.nl

Wormen bij het paard en mestonderzoek

Door paardenarts Suzanne Brons

Wormen bij het paard en mestonderzoek laten doen

Er bestaan veel verschillende soorten wormen bij het paard en overal lees je weer wat anders, hoe zit het nou ?

U probeert uw paard zo gezond mogelijk te houden. Een juiste benadering van ontwormen is daarvoor erg belangrijk. Suzanne Brons Chiropractie voor Dieren werkt samen met Worm&co om de gezondheid van uw paard op dit vlak zo goed mogelijk te ondersteunen.

Mestonderzoek

In samenwerking met Worm@co kunt u pakketjes om mest voor wormonderzoek bij Suzanne Brons verkrijgen. De mest wordt naar het Veterinair Parasitologisch Laboratorium verstuurd. Suzanne Brons heeft de pakketjes altijd bij zich tijdens een consult of zijn af te halen op Doeverensestraat 47, 4265 JM Genderen.
Ook kunt u ze online bestellen.

MESTONDERZOEK ONLINE BESTELLEN

s.v.p. paardenarts Suzanne Brons vermelden

De richtlijnen en informatie over het correct nemen en versturen van de mest voor een zo betrouwbaar mogelijke uitslag vindt u op de flyer die is meegeleverd.

De uitslag van het mestonderzoek

Binnen 24 uur krijgt u van Worm&co de uitslag van het mestonderzoek in uw mail. Is er vervolgens een behandeling nodig dan wordt u hierover in de mail geadviseerd en kunt u de benodigde wormkuren bestellen via Suzanne Brons. Voegt u dan wel de uitslag toe aan uw mail, voor de juiste registratie.

WORMENKUUR ONLINE BESTELLEN

s.v.p. de uitslag aan de mail toevoegen

 

Resistentie

Doordat er geen nieuwe wormmiddelen op de markt komen en er helaas in het verleden niet zorgvuldig genoeg met de beschikbare ontwormmiddelen is omgesprongen, is er resistentie opgetreden. Onnodig ontwormen heeft vele nadelen. Het werkt het ontstaan van resistentie in de hand, is nadelig voor het milieu en het is zonde van uw geld. Ontworm daarom alleen als het nodig is.

Maar wanneer is mestonderzoek nodig ?

Een duidelijke uitleg over wanneer een mestonderzoek het beste gedaan kan worden vindt u op deze pagina. Heeft u toch nog vragen dan kunt u altijd contact opnemen.

Zand in de mest

De mest van uw paard wordt in het laboratorium ook standaard getest op de aanwezigheid van zand. Is er zand aanwezig dan zal dit op de uitslag worden vermeld. Ook dan kunt u natuurlijk contact opnemen met Suzanne Brons voor informatie en advies.Lees hier alles over de verschillende wormen bij het paard.

erkend paardenarts